0 800 213 450 (безкоштовно)
Інтернет магазин білизни
Нещодавно переглянуті товари Обрані товари 0
05.02.2024

Чому білі бюстгальтери з часом тьмяніють?

Коли постійно носиш білий ліфчик, згодом він може втратити свою білосніжність та блиск. Це відбувається не тільки через те, що бюстгальтер постійно має  контакт зі шкірою та вбирає шкірні жири і піт, але і через те, що в тканину потрапляють частинки шкіри, що відлущилася. Другою причиною є спосіб догляду за ним, а саме техніка прання.

Наявність окислювачів у мийних засобах

Ці хімічні речовини хоч і допомагають позбутися бруду на ТЕНі та барабані пральної машини але можуть бути дуже шкідливими для тканин одягу. Вони можуть випадати в осад і в результаті залишати на одязі якийсь наліт, і через це з часом колір білизни може змінитися. Тому, щоб рідше задаватися питанням, як відбілити ліфчик, рекомендуємо відмовитися від використання дешевих пральних порошків, які через низьку якість можуть сприяти його пожовтінню та втраті еластичності матеріалів.

Різка зміна температури води

Цикл машинного прання передбачає контакт речей як з холодною, так і теплою водою. Через це крихітні частинки бруду, які не вимилися або залишилися на речі зверху, тверднуть і осідають на тканині, і ось твій білий бюстгальтер вже не такий і білий.

Порушення основних правил прання

Напевно, кожен хоча б раз у житті ставив питання, як відбілити нижню білизну після змішування речей різних кольорів в одному циклі прання або після прання при дуже високих температурах, всупереч рекомендаціям виробника. Особливо це помітно на бюстгальтері, що містить синтетичні волокна, які за високих температур можуть змінювати свій відтінок, роблячи білі ліфчики сіруватими або жовтуватими. Для таких не рекомендується використовувати звичайні відбілювачі з хлором.

Як правильно прати бюстгальтер білого кольору?

Для збереження білосніжного вигляду та якості білої речі ми рекомендуємо прати її окремо, переважно вручну, щоб уникнути пожовтіння або потемніння від контакту з іншими речами. Тому, для прання білих речей, важливо обирати спеціальний пральний порошок, призначений виключно для світлих тканин, та уникати використання відбілювачів, таких як білизна. Ключовим моментом є контроль температури води — оптимально це 35-40°C. Як бачимо, все досить просто! 

Як відбілити бюстгальтер залежно від типу тканини?

Дуже важливо знати, з чого зроблено твій ліфчик, щоб зрозуміти, як за ним доглядати. Бюсти можуть бути виготовлені з одного типу матеріалу. Найчастіше вони мають змішаний склад, що включає як натуральні, і синтетичні волокна. Компанія ЕлітаМода також часто комбінує різні матеріали у своїх бюстгальтерах, щоб надати досконалості жіночому образу. Такий дизайнерський підхід зовсім не ускладнює процес відбілювання та догляду за ним, тому, щоб досягти ідеального білосніжного виду, досить просто дізнатися пару хитрощів, як відбілити бюстгальтер прямо у тебе вдома.

Бавовна, шовк, льон

Щоб відбілити ліфчик із натуральних матеріалів, застосовують такі методи, як виварювання та підсинювання. При виварюванні бавовняного бюстгальтера його кладуть в емальовану каструлю, застелену чистим простирадлом. Потім додають натерте господарське мило білого кольору та воду, доводять до кипіння та варять протягом 30 хвилин. Для підсинення речі використовують розчин синьки у холодній воді, замочуючи бюстгальтер на пів години.

Віскоза, поліестер

У разі обробки бюстгальтерів із синтетики важливо знати, як відбілити білизну содою та сіллю. Не рекомендуємо наносити звичайний відбілювач. Необхідно розчинити в літрі води 2 столові ложки харчової соди та 2 ложки кухонної солі, потім занурити річ на 2 години та ретельно прополоскати. Важливо пам'ятати, що синтетичні волокна не терплять окропу.

Гіпюр

Працюючи з гіпюровими бюстгальтерами добре знати, як відбілити нижню білизну перекисом водню. Спосіб достатньо простий та легкий в приготуванні. Для цього потрібно приготувати такий розчик:

  1. Розвести 2 ложки перекису в 1 л водички при кімнатній температурі.
  2. Замочити ліфчик і цьому розчині приблизно на 2 години.
  3. Після чого можна випрати білизну у звичайному режимі.

Мереживо

Мереживні бюстгальтери мають особливий попит в інтернет-магазині ЕлітаМода. І, щоб наші покупниці відчували себе впевнено в носінні витончених бра, розповімо, як відбілити білий бюстгальтер з мережива швидко і без пошкодження тканини. Для цього можна створити власноруч відбілювач із нашатирного спирту в пропорції: на 5 літрів води – 5 столових ложок спирту, а далі  замочити ліфчиу на декілька годин. Допускається 12-годинне замочування, і будьте готові до різкого неприємного запаху.

Також відбілювання бюстгальтера з мережива можна провести за допомогою оцту:

  1. У 2 літрах теплої води розчиняють склянку 9% оцтової кислоти.
  2. Бюстгальтер замочується в отриманому розчині на 10-12 годин.
  3. Ручне чи машинне прання.

Як відбілити бюстгальтер содою, сіллю та лимонним соком при появі жовтих плям?

Багато жінок стикаються з проблемою появи жовтих плям від поту на білих бюстгальтерах, що найчастіше відштовхує їх від носіння такої спідньої білизни. Однак, використовуючи доступні домашні засоби, можна ефективно та безпечно усунути такі плями на ліфчику, зберігаючи бюстгальтер в ідеальному стані. Як відбілити спідню білизну содою, сіллю, мийним засобом із додаванням лимонного соку, розглянемо далі.

Давайте розберемося, які саме мікси можна зробити у себе на кухні, щоб ліфчик знов став білосніжним:

  • Розчиніть у склянці води столову ложку кухонної солі. За допомогою серветки нанесіть цей розчин на плями, залиште на чверть години, потім виперіть в підігрітій воді.
  • Використання лимонного соку чи лимонної кислоти для спроби відбілити. Змішайте кислу рідину з водою і замочіть у цьому розчині плями приблизно на годину, після чого ліфчик можна прати.
  • Гель для миття посуду. Нанесіть трохи засобу на пляму на бюстгальтері, додайте невелику кількість прального порошку та продовжить прання у холодній воді.

Скажемо із нашого досвіду, можна використовувати всі перераховані способи відбілення кожного разу при пранні та не хвилюватися за тканину. Вони абсолютно безпечні, гіпоалергенні і доступні, в той же час допоможуть улюбленій спідній білизні залишатися білою надовго. 

Більше цікавого
Корзина ({{total.items}}) (товарів {{total.items}} шт.)
Для безкоштовної доставки додайте
товарів ще на {{howManyForFreeDelivery}} грн
{{ products[item.id]['brand_name_'+LANG] }} Мод. {{ products[item.id]['model'] }} {{ cutString(products[item.id]['name_'+LANG], 35)}}
Розмір {{products[item.id].size}}
Колір {{products[item.id].color}}
Ціна