0 800 213 450 (безкоштовно)
Інтернет магазин білизни
Нещодавно переглянуті товари Обрані товари 0
17.03.2024

Як правильно підібрати бюстгальтер?

Знайти ідеальний бюстгальтер — завдання не з простих, адже кожні жіночі груди унікальні, і не існує універсального рішення для всіх. Навіть серед жінок з однаковим розміром грудей підбір відповідних моделей бра часто вимагає індивідуального підходу через відмінності у формах грудей у жінок. Кожен бюст виглядає по-різному, тому що має різне становище молочних залоз на грудній клітці, відрізняється ступенем повноти верхньої частини та напрямком сосків. Кожен бюст — це красиві жіночі груди, і вони заслуговують на підкреслення відповідним бюстгальтером. Для цього достатньо вибрати правильний ліфчик. Тому важливо не просто знати свій розмір, а й враховувати всі особливості будови під час вибору ідеального бра.Види грудей та важливість вибору правильної моделі бюстгальтера

Навіть при однаковому об’ємі форми грудей можуть сильно відрізнятися, тому вибір ідеального бюстгальтера – це завдання, яке потребує уваги до деталей. Різноманітність типів грудей потребує індивідуалізованого підходу до підтримки: кожній формі молочних залоз необхідний свій унікальний метод. Вивчаючи, які бувають форми грудей, можна адаптувати спідню білизну для різних цілей: для корекції фізіологічних особливостей, таких як асиметричний розвиток, птоз та інші зміни, що впливають на зовнішній вигляд та естетичну привабливість жінки.

Класична форма грудей у жінок

Також її називають типовою. Це є негласний ідеал, до якого прагнуть багато жінок і на який спираються багато виробників маспошиву спідньої білизни. Цей тип форми включає круглі груди з сосками, які займають центральне положення на грудній клітині і спрямовані вперед. Жінки, які зважилися на ендопротезування, також зазвичай отримують результат у вигляді класичних круглих грудей, що дозволяє їм легко підбирати спідню білизну стандартних моделей.

Спеціалізовані бренди, зокрема Elita, мають у своєму асортименті окрему категорію класичних ліфчиків. Ми хочемо звернути увагу, що вони розраховані на жіночі груди різних форм. Для нас особливістю даної категорії є максимально закрита чашка, переважання ліфчиків без каркасів, широкий асортимент у чорному, білому та бежевому кольорах. Тобто жінки з різним типом грудей можуть носити класику, при цьому для жінок з класичною формою грудей підходять конкретні моделі.

Оптимальні моделі бюстгальтерів: балконети, пуш-ап, бюстгальтери з м'якими чашками, моделі із щільною чашкою.

Асиметричні типи грудей у жінок

Асиметричні види грудей — це поширені форми, у яких права і ліва молочні залози розрізняються за розміром. І якщо така різниця досягає 1-2 розмірів, то її можна легко відкоригувати за допомогою правильно підібраного ліфчика. Причинами такої асиметрії можуть стати травми, хвороби, перенесені в період формування молочних залоз, гормональні зміни під час менопаузи, або активні фізичні навантаження, пов'язані з професійною діяльністю. Такий ефект може розвинутись на всіх типах грудей у жінок, незалежно від положення на грудній клітині та сосків.

Оптимальні моделі бюстгальтерів

Важливо підібрати такий тип бра, який зможе компенсувати різницю у розмірах молочних залоз та сформувати ідеальну форму грудей. Для цього застосовуються спеціальні вкладки, які можуть бути розміщені у різних положеннях залежно від моделі бюстгальтера або використовуються бра з різним типом чашок:

  • Пуш-ап – допомагають візуально збільшити меншу сторону завдяки знімним вкладкам, які можна прибрати або додати для досягнення симетрії.

  • Ліфчики з формованими чашками (спейсер, балконет) - завдяки своїй жорсткій структурі ці моделі витримують красиву форму і створюють додатковий об'єм там, де він необхідний.

  • Ліфчики з м'якими чашками для пухкої форми грудей (мінімайзер) - ідеально підходять для об'ємних форм з повнотою чашки Е і більше. Вони рівномірно розподіляють об'єм грудей по чашці, тим самим компенсуючи його недолік.

Трикутна форма грудей та найкращі моделі ліфчиків

Ще називається тубулярна форма грудей або конусні груди. У жінок з таким типом бюста кожна молочна залоза займає бічне положення на грудній клітці, причому між ними можна впевнено розмістити три пальці. Однією з помітних особливостей трикутних грудей є її неповний об'єм у чашках бюстгальтера: у той час, як основа чашки охоплює залозу повністю, верхня частина чашки може залишатися порожньою. Через цю особливість важливий правильний вибір перемички в бра. При цьому допускаються ліфчики і без перемички. Формування ідеальної глибокої улоговинки з грудьми трикутник стає досить складним завданням, з яким легко впоратися, якщо вибрати правильне бра.

Оптимальні моделі бюстгальтерів: ліфчики із трикутною перемичкою; з боковою кісточкою; з бічною підтримкою; із застібкою спереду; спейсер; без каркасів; пуш ап.

Обвислі груди — розслаблена форма грудей у жінок

Рідко буває, що обвислі груди з'являються у жінок внаслідок генетичних факторів. Частіш за все розвиток такої форми — це наслідок натуральних процесів, таких як лактація, різка зміна ваги, вплив гравітації і старіння шкіри, на які ми, на жаль, не в змозі вплинути. Ось кілька порад про те, як вибрати бюстгальтер на обвислі груди:

  1. Правильне визначення розміру чашки особливо важливе. Вона повинна бути здатна охопити молочну залозу знизу і точно відповідати обсягу молочної залози, щоб у ній не залишалося порожнеч.
  2. Підбирайте ліфчик, що створює строге коло. Для цього бренд Elita часто використовує комбінацію двох видів тканини: щільної у нижній частині чашки з виточками та еластичної сітки зверху. Ми частіше за все такі бюстгальтери випускаємо без каркасів.
  3. Широкі бретелі забезпечать максимальну підтримку форми чашки, рівномірно розподіляючи натяг тканини.

Також обвислі груди — поширена ситуація серед мам, які годують, що виникає після першого триместру годування. Для мінімізації навантаження на тканини важливо, щоб бюст завжди знаходився у підтримуючому стані. Бюстгальтери для годування, що підтримують молочні залози, навіть під час прикладання дитини продовжують їх фіксувати.

Пам'ятайте, що правильно підібраний анатомічний бюстгальтер може змусити навіть маленькі обвислі груди виглядати соковито і привабливо. У цьому випадку ми пропонуємо розглянути бралет з трикутними чашками з м'яких матеріалів з виточками. Також для цих форм можна розглянути пуш-ап ліфчики з додатковими вкладками для заповнення порожнього простору у чашці. А ось бюстгальтер на кісточках з напівм'якою чашкою або мінімайзер без кісточок розраховані на вирішення проблеми з жіночими грудьми форми та розміру більше за С.

Подовжена струнка форма грудей

Описуваний тип починається з вужчої основи, розширюючись до країв із сосками, спрямованими вниз, що може бути наслідком періоду лактації, природних вікових перетворень або постійного сутуління. Надати підтримку в цьому випадку вийде за допомогою бюстгальтерів з низьким вирізом, здатних естетично об'єднати і візуально збільшити об’єм, причому бралетти для таких випадків є ідеальним вибором.

Краплевидні форми грудей у жінок

Цей тип бюста нагадує круглий класичний, проте відрізняється тим, що більша кількість жирової тканини сконцентрована в нижній частині, під соском, створюючи контур, що нагадує краплю або сльозу. Таким дівчатам рекомендується носити бюстгальтери з кісточками, причому можна вибирати ліфчики з формованими чашками, так і з м'якими. Головне, щоб було зручно.

Види грудей у жінок — дзвони

Форми, відомі як «округло-трикутні». Для них характерний звужений верх та широкий округлий низ. Грушоподібна форма грудей передбачає, що молочні залози можуть зіткнутися між собою в основному при стисканні руками, створюючи пікантну улоговину. Це дуже унікальний тип, для підтримки якого ідеально підходять ліфчики балконет із кісточками та стандартними бретелями.

Спортивний чи атлетичний тип грудей

Такий бюст виділяється своєю широкою і мускулистою структурою, де молочні залози, розташовуючись досить широко, не стикаються одна з одною і мають соски, спрямовані прямо вперед. Для такої унікальної форми ідеально підходять бюстгальтери, засновані на широкому поясі без кісточок і з невеликою глибиною чашок, моделі у формі трикутника або з м'якими чашками забезпечують оптимальну підтримку.

Груди схід-захід: особливості форми

Цей тип грудей унікальний тим, що соски «дивляться» назовні і в різні боки, створюючи ефект, коли лінія, що проходить між ними, утворює не пряму, а діагональну траєкторію. Така форма найчастіше є результатом ослаблених грудних м'язів. Для досягнення більш зібраного та естетичного вигляду рекомендуємо використовувати бюстгальтери з кісточками, а також моделі ліфчиків із пуш-ап.

Більше цікавого
Корзина ({{total.items}}) (товарів {{total.items}} шт.)
Для безкоштовної доставки додайте
товарів ще на {{howManyForFreeDelivery}} грн
{{ products[item.id]['brand_name_'+LANG] }} Мод. {{ products[item.id]['model'] }} {{ cutString(products[item.id]['name_'+LANG], 35)}}
Розмір {{products[item.id].size}}
Колір {{products[item.id].color}}
Ціна