0 800 213 450 (безкоштовно)
Інтернет магазин білизни
Нещодавно переглянуті товари Обрані товари 0
07.09.2023

Як прати бюстгальтер правильно, щоб він зберіг форму - інтернет-магазин Elitamoda

Як прати бюстгальтер?

Ніщо так не псує жіноче тіло, як старе запрану білизну. Оскільки навіть сама базова спідня білизна виготовлена з делікатних тканин, потрібно знати, як прати бюстгальтер, щоб він не втратив форму, колір і прослужив якомога довше (добрий якісний бюстик не найбюджетніша річ, тому має сенс уважно поставитися до догляду за ним).

Як часто потрібно прати бюстгальтер?

З погляду гігієни рекомендується прати його через кожні три одягання. Відповідно, у вас має бути, як мінімум три бюстики. Саме такий діапазон часу між пранням вважається оптимальним. Нагадаємо, що в області під грудьми, на спині, під пахвами, сальні залози працюють активніше, як і пори. Тому ліфчик приймає він більшу порцію жиру і поту, ніж інший одяг.

Надлишковий шкірний жир та піт руйнує тканини. До того ж, якщо білизну прати рідко, доводиться застирати її, що призводить до швидкого псування речі. Крім того, брудний бюстгальтер може стати причиною шкірних висипів та контактного дерматиту через бактерії, що оселилися у волокнах матеріалу.

Таким чином, стирайте ліфчик мінімум 2 рази на тиждень, а спортивний топ – після кожного заняття.

Правильний спосіб прання: у пральній машині чи вручну?

Відповідь це питання залежить від конкретної моделі білизни. Якщо це базовий бюстгальтер без декору, мереживного оздоблення, можна прати в пральній машині. Також у машині можна прати ліфчики:

Обов'язкова умова – прати на «делікатному» або «ручному» режимі без опції попереднього замочування, віджиму та сушіння (якщо у вашій машині є такі опції, не вмикайте їх).

Прати руками рекомендується елітна спідня білизна, ажурні та мереживні моделі, бюстики з декором із намистин та страз. Такі моделі потрібно прати у теплій воді з м'яким миючим засобом.

Взагалі ж більшість виробників рекомендують прати бюстгальтери вручну, дотримуючись правил і правильно підбираючи кошти. Але, якщо у вас сучасна машинка, описану вище білизну можна без ризику прати в ній.

Чим прати, як сушити та інші правила підготовки.

Тепер поговоримо про те, як правильно прати та сушити бюстгальтер, щоб він не зіпсувався.

Почніть із того, що ознайомтеся з рекомендаціями виробника, які вказані на етикетці. Як правило, радять прати вручну при температурі близько 40 градусів м'якими гелями і порошками, не застосовувати відбілювачі хлору і не сушити на радіаторі, в сушильній машині і під прямими сонячними променями.

Якщо етикетки вже давно немає, дотримуйтесь рекомендацій, описаних нижче (машинне прання):

• перед тим, як прати, застебніть на всі застібки. Це запобіжить зачіпки та псування інших речей;
• відсортуйте окремі ліфчики з поролоновими філіжанками та без них. Стирайте нижню білизну з білизною або речами, які можна прати за такої ж температури. Якщо бюстгальтер білого або світлого відтінку, не змішуйте його з кольоровими речами (у крайньому випадку, використовуйте спеціальні добавки до порошків та гелів, які запобігають фарбуванню тканини від інших речей у процесі прання);
• бюстгальтери з поролоном та пуш-ап (гелеві, силіконові, поролонові вставки) рекомендується прати у спеціальній кульці-мішочку. Перед тим, як помістити його в такий резервуар, потрібно скласти одну чашку до іншої, бретелі розрівняти, застебнути застібку. Аналогічно надходять із моделями з кісточками. Завдяки кульці в процесі прання філіжанки не втратять форму, а кісточки не випадуть і не зашкодять інші речі;
• до відсіку для миючого засобу додайте гель для прання або якісний порошок для делікатних тканин. За кількістю виходячи з рекомендацій, вказаних на упаковці з продуктом та кількості білизни в машині;
• поставте на режим делікатного прання. Пам'ятайте, що не рекомендується викручувати білизну, тому не включати режим віджиму;
• після прання (у тому числі ручного), оберніть у чистий махровий рушник бюстгальтери, розправте їх і горизонтально розкладіть на рушник. Якщо сушити горизонтально немає можливості, потрібно повісити на сушарці за центр, а не за лямки, щоб останні не розтягнулися.

Після сушіння складіть бюстгальтер у шафу. Прасувати праскою не рекомендується. У крайніх випадках це зробити на максимально низькій температурі.

Щоб прати бюстгальтер вручну, потрібно наповнити таз теплою водою, розчинити невелику кількість миючого засобу (прати з порошком для делікатних тканин) та покласти білизну на 15-20 хвилин. Потім акуратно прополоскати його в мильній воді та ретельно сполоснути під проточною водою.

Якщо є сильні забруднення – намилити зубну щітку та акуратно потерти їй, після чого сполоснути річ.

Часто жінки питають: чи потрібно прати новий бюстгальтер? Відповідь - бажано, тому що поки білизна дійде до вас, вона побуває в руках пакувальника, продавця.

Більше цікавого
Корзина ({{total.items}}) (товарів {{total.items}} шт.)
Для безкоштовної доставки додайте
товарів ще на {{howManyForFreeDelivery}} грн
{{ products[item.id]['brand_name_'+LANG] }} Мод. {{ products[item.id]['model'] }} {{ cutString(products[item.id]['name_'+LANG], 35)}}
Розмір {{products[item.id].size}}
Колір {{products[item.id].color}}
Ціна